Първоначално публикувано от Mury
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
-
Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщениеПепи знае за какво я продадох. Въпреки всичките недостатъци аз я купих. За 3 месеца съм дал около 3 хил. по нея. Днес,ако я имах нямаше да я продавам.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Аз да ви сменя темата:
Вчера гледах една 159ка и въпроса ми е - нормално ли е да няма резервно колело?
На мястото му имаше един голям стереопор на отделения и май беше с кит за ремонт на гуми...
Освен това при запалване имаше едно специфично пропищяване при изфорсиране, което изчезна като поработи - предполагам ролка или ремък...
Иначе колата беше с 2,4 мотора, грам не пушеше и вървеше страхотно. Малко ме притеснява специфичния звук на петака - един такъв неравномерен... Така ли е?
А и нормално ли е обслужване на ремъци и ролки във фирмен сервиз да се прави на интервал от 120 000? Така си пишеше в сервизната книжка. Има още 50-60 000 до следващо обслужване. От Германия е колата.
За асеновградската става въпрос.
Отвън има доста работа - 2 детайла за боя, емблеми и др. Багажника не се отваряше от копчето на плафона. Вътре ми се стори ОК. Свети чека - трябва да ида с лаптопа да видя защо. Продавача каза че я били карали в Бош за това и им казали че ЕГР е за чистене, ама може дпф-а да е според мен. Турбината надува добре, отзад няма грам нищо от ауспуха. Абе кола с нужда от работа по нея...
Продавача спомена за накаво жило на скоростите, което не разбрах какво му е...
А, и волана ми се стоти като го въртях на място един такъв - на леки импулси - ту по лек, ту по тежък... И припява... Хидравлична помпа или поне само масло на ходравликата...Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеАз да ви сменя темата:
Вчера гледах една 159ка и въпроса ми е - нормално ли е да няма резервно колело?
На мястото му имаше един голям стереопор на отделения и май беше с кит за ремонт на гуми...
Освен това при запалване имаше едно специфично пропищяване при изфорсиране, което изчезна като поработи - предполагам ролка или ремък...
Иначе колата беше с 2,4 мотора, грам не пушеше и вървеше страхотно. Малко ме притеснява специфичния звук на петака - един такъв неравномерен... Така ли е?
А и нормално ли е обслужване на ремъци и ролки във фирмен сервиз да се прави на интервал от 120 000? Така си пишеше в сервизната книжка. Има още 50-60 000 до следващо обслужване. От Германия е колата.
За асеновградската става въпрос.
Отвън има доста работа - 2 детайла за боя, емблеми и др. Багажника не се отваряше от копчето на плафона. Вътре ми се стори ОК. Свети чека - трябва да ида с лаптопа да видя защо. Продавача каза че я били карали в Бош за това и им казали че ЕГР е за чистене, ама може дпф-а да е според мен. Турбината надува добре, отзад няма грам нищо от ауспуха. Абе кола с нужда от работа по нея...
Продавача спомена за накаво жило на скоростите, което не разбрах какво му е...
А, и волана ми се стоти като го въртях на място един такъв - на леки импулси - ту по лек, ту по тежък... И припява... Хидравлична помпа или поне само масло на ходравликата...
П.С.Първоначално са им сменяли ремъка на 120 000 км.,а в последствие са го променили на 80..................Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ами скоростите си влизаха перфектно, лоста си се държеше адекватно. Така че с жилото... То един дядо го спомена , ама каза жило на съединителя всъщност... Макар че там няма жило доколкото знам. Може и малко 'изгубени в превода' да е работата.
Да разбирам ли че това с волана е често срещано?
И какъв е проблема с изпускателния колектор и лесно ли се лекува?Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеАми скоростите си влизаха перфектно, лоста си се държеше адекватно. Така че с жилото... То един дядо го спомена , ама каза жило на съединителя всъщност... Макар че там няма жило доколкото знам. Може и малко 'изгубени в превода' да е работата.
И какъв е проблема с изпускателния колектор и лесно ли се лекува?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеИ тя е?
Мисля че форума е за да си помагаме...Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Здравейте и от мен. Искам да предложа тук моята 9 ка, купих я април месец от Германия(затова не е с токова екстри) ,сменил съм масло на двигателя,филтри,съединител -притескател + лагер помпа,помпа спирачки. Колата е с регистрация ,и всичко платено.
Колата не е никак лоша - просто на мен ми излезе доста скъпо около 15 000 лв. с всички манипулации и сега и аз и жена ми нямаме мерак за нея, пък и ми идва с една идея по ниска.
Всички манипулации по колата са правени от колегата CODE от Бургас. Според мен е в доста добро състояние - не се занимавам с търговия на коли ,просто това не е моята кола.
Ако някой има интерес да пише може да попита и колегата от форума който я обслужва за състоянието.
http://www.cars.bg/c350583
Може и разумен бартер.Last edited by vladi8008; d.m.y г., 11:26.
Comment
-
Много хора инвестират една торба с пари в колите си, за да ги приведат в добро техническо състояние и след това ги продават. На практика ако си минал през повечето сериозни ремонти е по-добре да я запазиш за себе си.
Каквото и да купиш след това пак ще имаш предвидени и непредвидени ремонти първите 6 месеца.
Comment
-
Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщениеМного хора инвестират една торба с пари в колите си, за да ги приведат в добро техническо състояние и след това ги продават. На практика ако си минал през повечето сериозни ремонти е по-добре да я запазиш за себе си.
Каквото и да купиш след това пак ще имаш предвидени и непредвидени ремонти първите 6 месеца.
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеАми скоростите си влизаха перфектно, лоста си се държеше адекватно. Така че с жилото... То един дядо го спомена , ама каза жило на съединителя всъщност... Макар че там няма жило доколкото знам. Може и малко 'изгубени в превода' да е работата.
И какъв е проблема с изпускателния колектор и лесно ли се лекува?Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Откъде е купена колата в Германия - от частно лице или от търговец? Има ли всички документи, гаранция?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
От частно лице, беше даже с немски номера, нямаше го големия бриф.
Продавача обясни че заминава за Германия същия ден (вече трябва да е там) и ще върне номерата на собственика, а той ще му даде големия бриф, а той ще го изпрати на жена си, която всъщност ще продава колата.
Видях някаква сервизна книжка, ама не можах да я изследвам подробно защото с мене имаше доста народ - под формата на жена ми и сестра ми и ми създаваха напрежение...
Гаранция - хм, Франция..
Хората, които я продават са в пълно неведение какво всъщност продават. Колата я извадих аз от един тесен гараж, където беше прибрана с откачен акумулатор.
За цената изглеждаха сговорчиви...Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
Comment